diumenge, 28 d’octubre del 2012

ALÇATS I SECCIONS



L’alçat es podria definir com la projecció ortogonal d’una figura o un cos damunt el pla vertical d’un sistema de dos plans on l’altre pla és horitzontal.

La secció és un dibuix que representa l’aspecte d’un terreny, d’un edifici, d’una peça o d’un objecte qualsevol com si hagués estat tallat segons un pla determinat.

Per dibuixar els alçats i seccions, en el nostre cas, el que fem és apartir d’una referència externa de la planta de l’edifici, tracem lineas auxilars i dibuixem apartir d'aquestes referències. A més, si no disposem de les mides de les altures, el que fem és escalar-hi una imatge d’un alçat.

Per tal de fer més entenedor el dibuix dels alçats i seccions, és molt important jugar amb el grossor de les lines i fins i tot amb les tonalitats de grisos. Per exemple podriem tenir com a referéncia els següents gruixos: 


- Secció: 0.30
- Límit estructura: 0.20 ( reduïnt-se, però, a mesura que    s’allunya del primer pla).
- Projecció: 0.20
- Escales: 0.05
- Portes, finestres i mobiliari: 0.05
- Vegetació: 0.05 gris (reduïnt-ne la intensitat, però, a mesura que s’allunya del primer plà).



                        Explicació gràfica del concepte "secció"






És important assenyalar a la planta, per on es fa el tall de la secció i sombejar els murs que estiguin seccionats. En el cas dels alçats, no hi haurà res sombrejat ja que no està saccionada.
 


                                                               Exemple de secció.
          Exemple d'alçat jugant amb els grossors de línea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada